Je suis un petite baguette

Sitter i skolan och äter banan. Jag äter bananen, tristessen äter mig.
Charlott
image320
Liselotte Watkins illustration, älskar det hon gjort för Miu Miu.
 Alla som såg "Velvet" igår känner nog igen detta, "Velvet" (går på svt2 varje onsdag 2130-2200) var förövrigt väldigt bra, längtar tills nästa ons. Äntligen en serie värd att följa!

1949

Här sitter jag ensam och ätter sushi. Trots ensamheten så är jag glad. Mycket glad. Helt plötsligt går allt som på räls. Det där som kallas livet brukar inte gå som på räls så därför blir man självfallet glad när allt går bra. Nu är det bara min förkylning som skulle försvinna så har jag i princip inget att klaga på.
image319
Ännu en till äta-och-ta-bild-med-photo-booth, bara för att jag tycker det är så sjukt charmigt.

Emma

2212

Jag tänkte bara medela de som är intreserade att jag har en ny kärlek.
Vet inte namn, ålder eller om han har flick- eller pojkvän.

(uppdatering: JAHA nu har den där Hanna Fridén skrivit att killarna från hope är snygga. Nu tror alla att jag härmar henne. Eller vadå? Härma med killsmak? Gud vad jag är fånig nu.)
image318
Bild från modette.se

Emma

What custome shall the poor girl wear?

Haha. Mitt beteende för tillfället är urlöjligt, extremt patetiskt. Jag har lyckats inbilla mig att anledningen till att jag inte gjort någon uppsats, projektarbete eller annat plugg är att mina, hör och häpna, vänner hindrat mig.

Ständiga försök att intala mig att Jag minsann är motivierad och ordningsam men förhindras av mina vänner är ett desperat försök att inte dö av självförakt.

Så puckat. Nej, skärpning, nu stänger jag ned allt kul, inget mer dreggel framför diverse vackra modefotografier eller snack på facebook, Dags att skriva ett retoriskt tal!

Fast innan det, måste bara meddela att jag mer än gärna tar emot gåvor, gärna i svenska riksdaler av godhjärtat folk. Jag är luspank. Och sämst, haha


Charlott
image316
image317
Bilder från Acnes visning i måndags, Älskar de genomskinliga tröjorna och Elsas skor bla.


Jag vet vad ni behöver.

I mina svagaste stunder, som är nu, då man behöver bekräftelse men bara aldrig riktigt får den bekräftelse man vill ha då är tröstätandets ädla konst det enda som känns rätt. Visst får man ångest efteråt och känner att den där bekräftelsen man ville ha och behövde innan måste vara minst dubbelt så mycket för att man ska ta åt sig och för att man ska känna sig bra igen.
Trotts allt detta så sitter jag här. Jag och kakdegen. Jag tänkte till och med dela med mig av receptet till chocolate chip cookies. Jag har fått det från Charlott från början och om ni väljer att inte tillaga smeten när ni gjort den så kan ni räkna bort bikarbonatet.

Chocolate Chip Cookies (ca 50 st små och 30 st stora)
Ingridienser:
200g smör (rums tempererat)
2,5 dl brun farin
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vanilinsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
200 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 c°
2. Ta smöret, allt socker samt äggen och vispa ihop till en porös smet
3. Blanda alla torra ingridienser i en bunke och rör sedan ned i äggblandningen
4. Hacka chokladen i hyffsat stora bitar och häll sedan ned i smeten
5. Låt stå i ugnen i ca 10 - 12 min

image315
Jag och far har precis sålt våran digitala kamera för att vi ska införskaffa en ny. Tillsvidare: Photo Booth

Emma

Nej nej.

Fattar ingenting. Någon sade att min blogg var med på tv4 nyheterna.
Jag antar att det handlar om lätt klädda tjejer på internet. Jag vill inte att folk som faktiskt gillar lätt klädda tjejer på internet ska komma hit.

Emma

2312

Isa på tunnelbanan. ShopaholicGRRLZ med stora fötter. Min dag har varit en fin söndag.
image313
image314

Emma

They will run.

Bra illustratör: Cedric Rivrain
image312
av
Cedric Rivrain

Emma

When They Really Get To Know You.

Jag i borde-städe-igen-men-orkar-inte-koma.
Exakt så. Varför lovar jag mig själv alltid att hålla ordning. Jag har inget bra knep. Hur gör man? Vad gör man? Min kläder tivs inte så bra på golvet.
Jag är även i totalt svullkoma. Har inte ätit mycket socker, d.v.s. typ godis eller andra sötsaker, på väldigt länge. Efter att ha ätit massor av kakdeg och ton av andra söta saker så mår man inte bra. Kändes i varenda muskel och nu är jag totalt död. Ska nog sova lite. Stackars, stackars mage.
God natt.
image310
image311
Emma

Born and raised in Babylon

Storbak hos emma, (riktigt stor rumpa, typ ladudörr) från 11-22 = konstant  'ät fett och socker tills du spyr' fast skippa spy-delen och ät lite lax ist. Kort sammanfattat, extremt trevligt, och imorgon kommer jag minnas vad som skedde och jag kommer inte vara bakis, eller jo, matbakis as hell, men det är en baksmälla jag kan ta.


Nästa helg ska jag göra något kreativt och sedan gå ut och ha kul, inte bli packad, måndagen därpå börjar jag och isa på franska kurs. Livet är det man gör det till. (alltså nu, matkoma och framtidsplaner att se framemot)

Bist bald, Charlott

image309
Imorgon ska jag införskaffa, eller iaf försöka, en peruk ala natalie portman i Closer


Stressed, Desserts?

Det var en himlans reaktion på inlägget under. Jag måste bara säga att jag satsar verkligen inte på att bli modell men det var ett praktexempel på jantelagen.

Men idag ska jag ha fint bak hemma hos mig. Hur det nu ska gå efter som mamma och pappa ska sätta upp skåp här. Men ja ja! Vi får nog alla plats. Nu ska jag bara ta tag och ringa hela folket.
image308

2124

Jantelagen, som ni redan vet, är ett väldigt udda fenomen som plågar oss skandinaver. Det plågar oss på det sättet att vi inte får tro att vi är något samtidigt som vi stör oss på andra för att de, juste det, "tror att de är något".

Här är någon som uppenbarligen tycker att jag "tror att jag är något":

Postat av: Rebecca

alltså,
kan du inte sluta skriva om dina castings och eventuella visningserbjudanden?
du verkar trevlig, men du är verkligen inte någon modell! du är söt, ser väldigt alldagligt ut, om än lång, men du har ingenting särskilt. självklart finns det modeller (nästan merparten, om man tittar på stockholmsgruppen) som får chansen att modella / gå visningar för att de ser mer annorlunda ut, än är söta, och jag har förstått att du intalat dig själv att du är lång och "ser speciell ut", så därför behöver du inte vara söt. det är säkert ett framsteg att du kom med i stockholmsgruppen, men du kommer verkligen bara bli besviken. som sagt, du verkar både trevlig och är söt, men sluta försök lyckas som modell, det kommer INTE att hända! ta mitt ord för det.

2008-jan-25 @ 16:08

2054

Okej, klaga inte på alla mina meningslösa inlägg.
Men här kommer en bild på mig från hösten05.
image307
Jag som 14 åring.

Emma

1940

Ni vet nog, jag är sjukt beroende av modeller. Det har stigit mig åt huvudet. Men för länge sedan nu och jag gillar att de är söta. Jag får kickar av det. Det är som när kattungar är för söta.
Nu är det hur som helst så att Gemma Ward gått upp lite i vikt, vilket är sjukt sött och passande. Hon har alltid varit en favorit och nu spelar hon en roll i en film som, om jag fattat de rätt, ska komma ut inom en viss framtid? Lite fånigt med modeller som blir skådisar, men i den här lilla trailen så verkar hon som en bra eller åtminstonde okej skådis. Lite fånig film, men måste se.
Kär blir jag i alla fall.


Gemma Ward i The Black Ballon.

Emma

1808

Till en början gillade jag inte alls Burfitts s/s08 kollektion. Jag tyckte det var konstig blandning och dålig blandning av skottsrutigt och neon. Men så ser jag kampanjbilderna.
Då blir jag helt kär. De är omvartannat bilder på bitar från något tivoli och bilder på modellerna och det känns som om hela kollektionen är en blandning av clowner och ett tivoli. Eller clowner på tivoli, något i den stilen. Väldigt gulligt i alla fall.
Fast hade varit lite bättre om bilderna med svart bakgrund hade haft lite mer samma känsla som resten av bilderna, tycker jag. Men fortfarande väldigt väldigt fint.
image305
Väldigt fina bilder. Väldigt, väldigt kär i bilderna.
image306
Nike(till vänster från
http://mikas.se/ new faces) är sådär hamstersöt här. Ja helt enkelt, hamstrar är söta och små. Om jag tycker någon är söt brukar jag tänka på hamstrar.
image304
Underbara bilder här med. Plus att det ser ut som Nike flyger, det är fint.
Bilder från Burfitt.

Emma

2212

Idag var jag på en casting, det gick inte så bra. Men jag har en visning på mångad, om de inte får lust att dissa mig i sista sekund eller något sådant hemskt.
Inga pengar men kläder. Vet inte vad det var för, skrev upp på en lapp. Måte gå och hitta lappen och söka upp vad det var för något. Hoppas kläderna är fina osv osv.

Men nu ska ni får lite bilder från  en av min av favorit moderepotage från elle hösten06.
Tagen av någon viss Aorta från fotografagenturen
LundLund. Där är även den populära modefotografen Camilla Åkrans med.
image301
image302
image303
Bilder från http://www.lundlund.com/

Emma

2345

Hej. Jag har inte gjort min läxa.
Vet någon något om en artikel, text eller lag om "mediernas skyldighet att vara objektiva"?

Tack?
Snyft.
Dålig, dum, slö elev.
image300
Gammal pic.

Emma

You look like a perfect fit for a girl in need of eternal care

Jag vet inte hur jag ska göra. Inte med något, inte gällande relationer, inte gällande busskortsituationen, inte gällande morgondagen, inte gällande något helt enkelt.

Eller jo, precis som emma, jag vet mycket väl att jag inte ska göra om lördagsnatten igen, helgen som kommer = totalt chillmode, kanske baka och kolla film.

Fyfan vad mitt liv är meningslöst.

Åh vad jag önskar att jag behärskade något instrument, då skulle jag skriva en låt om min tragiska och monotona vardag, fylld med självömkan såklart. (alltså skönt för omvärlden att jag är musikaliskt inkompetent)

Charlott
image299
Från lördagsnatten som jag inte minns, fyfan vad självhatet är på topp, Aldrig så illa igen.
bild från
http://letsnottalkaboutsundays.blogg.se/

Let´s Hate Happiness.

Jag hatar mitt liv, min fruktansvärt meningslösa, ytliga tillvaro. Jag var tydligen ännu mer packad i lördags än vad jag trott. Jag ska inte dricka på ett bra tag nu och nästa gång jag gör det ska det vara i måttliga mängder.
Nu ska jag börja på ett nytt liv som ska vara trevliga och mer innehållsrikt. Jag ska sy, måla, fota och läsa och inte vara så fruktansvärt beroende av bekräftelse utan göra det för min egen skull.
Egentligen borde jag sluta med bloggandet också, men vi får se. Vet inte om det kommer gå efter som min narcissistiska sida är lite stark och dum.

Men nu börjar steg ett i mitt mer innehållsrika liv:
Jag går och tränar nu.

image295
image296
image297
Bilder från vietnam.

image298
Bild från den fruktansvärda lördagnatten. Antar att detta är Jackie och jag. Bild från
http://letsnottalkaboutsundays.blogg.se/

Emma

Let´s Buy Happiness.

Passande låt: Let´s Buy Happiness - Boys Noize
Nykomling till listan favvobloggar:
http://steintot.blogg.se/
Nu ska jag dränka sorger i elektronisk musik.
image294
Skor.

Emma

Myntfrimärke, skandia, hopplösheten, Måndag

Nere, slagit i botten. Skrubbsår från det hårda fallet. Kommer ta ett tag att komma igen, kommer få ärr men förhoppningsvis har jag lärt mig något.

Min ångest är total, skammen och besvikelsen, tomheten, mums.

Mitt busskort är borta. Förlåt älskade provider, 1400 kr kommer det kosta. Min ipod är på drift, men den kommer nog tillbaka. Självhatet lägger sig förhoppningsvis snart, min fysiska vs min psykiska hälsa kommer nog också igen snart, förhoppningsvis.

Min likgiltiga appereance är resultatet av att känna för mkt.


The botten is nådd
Charlott
image293
kär, från Ann Demeulemeesters visning


1843

Idag träffade jag Filippa. Jag impulsköpte ett par skor för att i mina svagaste stunder tror jag att det är den enda som får mig glad.
Jag känner mig verkligen deppig. Och jag har inte fått svar från några visningar. Tror inte jag kommer få gå någon. Men det tråkiga är att förra veckan och veckan innan fick jag gå på massor av castingar och då blir man ju lite glad. Den här veckan då jag verkligen behöver få lite bekräftelse, då är mobilen död som en frystfisk.
image291
En av mina favvotjejer, Filippa.
image292
En av tjejerna jag gillar minst, poserar medvetet fult i nyinköpta skor.

Emma

I dig.

När jag såg den blåa overallen på bilden nedan blev jag totalt kär. Det är exakt en sådan overall som jag tänker mig att de har i boken 1984. Även skärpet är bra, jag tror att det är brunt men jag låtsas ändå att det är mörkrött för de har de också i boken, ett mörktrött smalt skärp alltså, om man är med i antisexförbundet.
Folk som umgås med mig dagligen är antagligen rätt trött på mitt tjat om 1984, som jag läste på jullovet, men boken är så fruktansvärt bra och jag tycker att alla ska läsa den.
Det är lixom ett litet hål i mitt hjärta bara för att boken är slut läst, det hålet fyller jag bäst ut genom att snacka om boken och försöka få andra att läsa den.

Men annars var gårdagen okej. Slutade i lite kaos och just nu sitter jag här och känner mig fruktansvärt ensam.

image288
Tjej med blå ovarall.
image289
Charlott och Izabel.
image290
Andrea.

Emma

Kanske är jag.

Något som där emot inte irriterar utan näst intill roar mig är att alla är så svenska och tycker verkligen inte att man ska komma och tro att man är något.
(Jag bara väntar på fina kommentarer!)
Men jag tänkte piffa upp det här inlägget med lite Vietnam bilder som jag tagit analogt. Jag behöver lite uppiffning i min vardag efter gårnattens kaos.
image285
Min bror bland buskar.
image286
Ha noi tror jag bestämt.
image287
Fiskebåt.

Emma

1630

Jag har börjat irritera mig jättemycket senaste tiden på tjejer som klär sig extremt stockholmigt. Jag borde egentligen inte bli uppretad av en sådan sak efter som jag kan klä mig liknande. Men när man ser fyra tjejer helt i svart, inga märkvärdiga frisyrer, en brun liten handväska och med ett par klackskor som är 8 cm och nedåt då blir jag väldigt, väldigt irriterad.
Jaja, man får klä sig hur man vill och det är inte direkt som om jag klär mig speciellt spexigt. Men det ser så tråkigt ut...

Emma

2 dunk 2 fuck and stava

Jag är full. Ensam och full.
image284
Jag + BSB-töja (gammal bild). Favvo teen <333

Emma

sjusjösjukasjöstjärnorsjöng fult


Charlott Malmenholt wrote
at 12:22am åh. jag tror seriöst jag kör en all night awake with my beloved salamon inatt.. Rökt lax, mmm.
hahaha, för mig går det inte, först sser jag det där staketet, mitt staket är ritat i svart tursch* och är extremt deprimerande, grå bakrund, sen kommer ett sådant där får som finns på typ kökshanddukar och grytlappar, duvet, en grå boll med svart oval utstickande grej som ska föreställa huvudet, med ganska långa öron och i princip obefintliga ben. Detta får hoppar mkt långsamt, rästan ultrarapid, över det deppiga staketet, jag hatar detta får, sedan direkt efter det första kommer ett till, lika segt och fult, jag brukar vara så irriterad och hatisk vid det 4-5 fåret att jag ger upp och ligger arg i sängen och hatar världen och dumma försökattsomna-trick
Wall-to-Wall - Write on My Wall - Delete
Emma Arvida Elisabeth Byström wrote
at 12:13am Jaaa papap köpte svindyr ost till mig här om dagen. Favorittröstfödan. Alltså räkna får! Det går inte för mig. Jag tänker att de hopar över ett staket i en liten idyll, en två tre och sedan kommer en hel flock som jag inte hinner räkna! Har alltid varit så!
Wall-to-Wall - Write on Emma's Wall - Message - Delete
nattlig facebook konversation om värdelösa somnasnabbt-trick.
Charlott

2 till 3 dagar innan

Tycker alla borde lyssna på "Winters love" med Animal Collective, typ nu. Den är underbar, och lugnande.
Ni kanske känner igen den från Shortbus, som är en mycket bra film förövrigt.

Imorgon är det helg, det är trevligt. Just nu händer det väldigt mycket i livet, många förändringar, vilket resulterat i att jag är känslomässigt labil. Men för att det ska kunna bli bättre, kanske till och med bra måste det ske förändringar, livet förändras ständigt, hoppas det denna gång är till det bättre.

Charlott
image283
"Haircut, Provincetown, 1979" Fotograf; David Armstrong
Bild från
http://www.vmagazine.com/


2026

För att citera Andrea "Nu ska vi visa de jävlarna vad livet går ut på. hej Maria Pol här kommer vi!".
I helgen vill jag ha det kul.

Emma

Someone told me it's all happening at the Zoo

Boybandmodet är tillbaka. Eller så hade jag bara en sjuk synvilla idag, fast nej, jag vet att det var på riktigt, Emma kan intyga. En medlem från Backstreet boys, alternativt Boy-zone eller annat klassiskt boyband uppenbarade sig idag i matsalen. Av än så länge okända anledningar, har denne alltså valt att infinna sig på just Kulturama.
Jag känner mig hedrad. Hans vita prasselbyxor med wannabe adidasränder på sidorna, hans vita tajta skjorta, hans vita liteförkortiärmarna -hoodie och hans vita nikeskor med orangea detaljer tog mig tillbaka till sent 90tal/millenniumskiftet. Som en klyschig vind från det förflutna, åh, han gjorde min dag.
Charlott

image274

image276
image281

Boyband syndromet är ett faktum, och det lever kvar än idag.


2138

Deppig tjej nummer ett. Jag vet inte vad jag har kommit i för en dum fas, men dålig är den. Det blir inte bättre av att ingen vill gå på promenad med mig. Jag känner mig bara dum och ful och ingen är intresserad av mig. Så nu sitter jag här, ensam med mina modemagasin, min finost (som alltid, fast ännu finare den här gången!) och längtar till helgen. Säg att det blir mycket alcohol, dans och folk som vill umgås med mig.
Men jag var på Dagmar och Ida Sjöstedt dubbelcasting idag. Det kändes som om det gick bra, de sade att de tyckta jag hade fina kläder och att jag gick bra. Precis innan jag gick sa de också "ses". Det där sista skulle ju kunna vara bara en allt för in etsad artighetsfras. Men de sade inte så till tjejen innan!
Hur som helst hoppas hoppas.
image272
Jag och några av mina magasin. Tank är den nyligast inköpta.

Emma

I'm alone now, I would be so afraid if someone put their arms around me.

Lista:
Ensam
Tjock
Tråkig
Förväntasfull
Lurad
Tom
Okarismatisk


Emma

1929

Oscar chillade hemma hos mig idag, tyvärr var han väl här i syftet att träffa min bror men jag hängde lite med dem. Helt plötsligt kom vi in på hur det var i lördags eller något och han undrade hur det gick med "lappen". Jag undrade vad tusan han snackade om. "Ja men den där lappen om colombia." Då var det så att jag tydligen hade fått en lapp och jag hade til loch med ringt upp nummret. Jag trode inte på honom och sade att han måste blandat ihop mig med någon.
Efter ett tag så sprang jag i alla fall upp för att kolla jackan och vistt låg den där. Tyvärr upptäckte jag det för sent. Eller människan kanske kommer hem eller kanske är en ful, läskig psykopat eller bara någon som vill driva med mig.
image271
Lapp jag fick i lördags.

Emma

For Janet

Keso är ångestdämparen för kvällen. Fernando Pessoas underbara "Orons bok" är också underbar sysselsättning, har dock blivit lite prestationsladdat och förmår mig inte längre att läsa den.
Imorgon har vi inte lunch förns vid kvart i ett, jag vet inte hur det ska gå, får ta med mig rökt lax och sitta längst bak i klassrummet och hetsäta på engelskan (eller hetsäta PÅ engelska?!)

Hm, ja, så får det nog bli, eller så tar jag tar mellisryggan från lekis-tiden och proppar den med nödproviant, så som dadlar, keso, choklad, sill, you name it!

Mat är verkligen bäst, särskilt god sådan som distraherar än från ens annars jobbiga, nedtyngda sinnen.


God natt folks, jag har inte sovit på länge och undrar om mitt inlägg verkligen var så smart att lägga upp,
Charlott
image270
Isa och Jag på ACE


2010

Lista över vad jag är beroende av:
Mode magasin - köpte ett idag för mina matpengar till veckan
Killen med lockigt hår på Överby bussen - Väntade typ tio minuter extra på att ta just den bussen, dock var han inte där
Att stockholmsgruppen ska ringa - De ringde inte till en början idag, blev ledsen. Men sedan fick jag ett samtal trotts allt senare fram mot stängningsdags.
Kroppskontakt - Som alla människor men som jag får för lite av för tillfället.


För övrigt så vill jag se så här härligt skabbig ut som Angelina i Girl, Interrupted. Älskar även afghankappan hon har i filmen.
image266
Bild från imdb.

Emma

Fryst kyckling lever.

Pris till mig! Jag gick upp fint och bra klockan sju. Klädde på mig, åt och allt sådant. Helt lyckligt omedvetande om att jag börjar kvart i två idag. Jag sätter mig i bilen och halvvägs till skolan kommer jag på hur det egentligen ligger till. Jag får hoppa ur bilen och ta bussen hem.
Nu skulle jag kunna använda den här tiden till att träna, städa eller kanske ta tag i att åka in till staden för att klacka om några av mina skor. Men ack nej. Jag ska nog använda tiden till att läsa modemagasin.

Men på vägen hem såg jag en tjej som var jättefint 20-tals inspirerad i sitt klädval. En fin hatt i 20-tals stil, en rak svart kappa, ett par låga klackskor och en fin portfölj i brunt till. Det mest facinerande var hennes låga skor. Jag hatar låga klackskor men hennes matcning var så fin, helt enkelt ännu ett bevis att allt kan vara fint om man matcar det rätt.

image265
Mitt välstädade rum som ser värre ut i verkligheten än på bild, det värsta är att när man umgås med Tilde och Charlott tycker man att mitt rum är utomordentligt välstädat helatiden.

Emma

1952

Igår kväll var det ace som gällde och idag(eller helt enkelt klockan tolv i natt!) fyller Oscar år. Det var massor av folk man kände och det är alltid lite kul att lära känna folk lite bättre.
Allting slutade med att jag inte orkade ta bussen till Värmdö, medan Charlott och Isa tyckte det var dumt av mig. Men efter som vi skulle hem till mig så hade de inte så mycket att säga till om. Men vi hittade i vilket fall som helst en sovplats, betyligt närmare än Värmdö, för oss alla tre.

image263
image264
Jag och Oscar bilder från ace's sida.

Emma

Därför borde alla åka till Berlin

Detta är bilder från den bästa resan i Berlin. Mer kommer kanske efter att jag framkallat dom analoga.
 Alla borde ta sig en tur dit och låta dig själv slukas in i en värld med otroliga möjligheter!
Psss. Om din sysselsättning är att ströva upp och nedför Götgatan samt traska runt på Söderområdet så rekommenderar jag Berlin starkt. Berlin är som nämligen som Söder... fast på riktigt. 


image254
(Mathilda)

Såhär härligt bodde vi i alla fall, i en lägenhet i mitten av östra sidan. Alla dessa underbara rökstunder efter middagstider i ett kök vars väggar prydda med polaridbilder skulle man ge mycket för att få återuppleva!

image255
(Hanna & Mathilda hoppar omkring bland fyvärkerier tillsammans med 1 miljon andra nyårsfirare)
Nyårsafton, lyckades även få två raketer på mina ben.

image256
(Ben)
Nyårsmaskerad. "I hope you're holding hands by new year's eve"


image257
(Pete Doherty)
Om du har tur kanske du också får träffa på Pete Doherty!

image258

(Jag, Tilde visar mina så snygga hår-etapper haha)
En extrem bild jag vet förlåt, men detta var i alla fall den tänkta nyårsklänning som jag grinandes och sönderstressad gjorde natten innan flyget bar av mot himlen. Men jag köpte sedan en annan på secondhand där som jag gjorde djupryggad och kort.


image262
Fabian bär Mathilda hem mot efterfest.

image261
Mathilda en underbar natt.

image260
Jag och Mathilda åkte hem för att tina upp oss efter att ha blivit jagade i en nerlag nöjespark.


 

Jag ägnar min fritid åt att knåpa ihop en liten film där vi bland annat dansar runt med italienare och sittdansar uppför trappor i tunnelbanor etc., som förhoppningsvis lockar er att dra dit. Förlåt för mitt eviga tjatande, men jag vill att alla ska få uppleva dagar som är lika innehållsrika som ett helt år i Sverige!

Tilde


Det gör mig lite glad.

Träffade Moa idag. Klädde på henne lite av mina kläder och sminkade henne. Vi chillade omkring lite på söder.
Senare på dagen var jag på en casting till en Whyred visning men det var tyligen hundra pers som skulle på den castingen så det är nog inte så stor chans att man får jobbet.
Men men.
Här kommer fina bilder på en fin Moa G;
image248image249image250image251image252
Bilder på Moa tagna av mig.

Emma

"That's my perspective, gloom and doom" -Harvey Pekar

Jag tänker nu bli lite personlig, jag tänker erkänna en pinsamhet om mitt yttre.

Pga mass-allergier, fortfarande till stor del ouppklarade, är mina ögonlock x cm tjocka, har en charmigt röd-orange färg och jag är sådär sexigt rödflammig i hela ansiktet. (Röd är trotsallt kärlekens färg, och rödflammig, det hör ni ju själva jag är on fire, vilket endast kan indikera att jag är het = ofantligt snygg) Öh, men det värsta är faktiskt inte att jag har ett väldigt suspekt och horribelt utseende. Det hemska är att det kliar, svider, sticker, brinner i hela ansiktet och alla som någon gång haft en kraftig allergisk reaktion känner nog igen sig när jag säger att jag även känner mig illamående och extremt sliten.


Så här har mitt fysiska tillstånd sett ut de senaste månaderna, redan innan sommaren 06 hade jag liknande symptom. Och ja, jag är en aning trött på det, jag har fått en läkartid nu, den 7 februari är jag välkommen för utredning. En liten benämning av stjärtens intimare delar hade jag gärna gjort nu, men nej, det vore väl ofint.

Jag orkar inte vänta tills om ca 4 veckor innan någon kunnig orkar ta en titt på mig och utreda vad felet är.

Men att åka till akuten och sitta 6 timmar för att sedan få lite betapredtabletter som jag redan har och en remiss till en specialist som ändå inte har tid att se mig förens om en månad eller två är inget alternativ.
Dessutom skulle jag säkerligen snappa upp någon charmig influensa eller dylikt om jag spenderade halva vakna dagen där, nej, det är bara att vänta, och den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge?
(1 månads förtärning av havregrynsgröt och endast havregrynsgröt är säkert bra för mig, en aning enformigt kanske men eftersom det är det enda jag säkert kan äta utan att reagera på så har jag inget annat val, underbart.)
Charlott

image247
Bild från när Emma sov hos mig och dödade nallar natten till i fredags


Jag känner revbenen på mitt fysiska känsloliv.

Mentalt sönderfall.
Jag vet inte varför jag är sådan just nu. Men här sitter jag i alla fall igen och äter ost. Ost gör mig lite glad. Höjer mig snäppet högre, precis till ett värdigt sätt att leva på.
Nej, nu över drev jag lite. Men jag är lite deppig. Har inte varit det på länge men nu är jag verkligen behövandes av fysisk kroppkontakt, eller säkert av lite kärlek också. Jag är bara så fruktansvärt trött på att ingen stöter någonsin på mig! Eller möjligtvis fullt, äckligt folk som stöter på allt de kommer över. Sådant tar jag inte riktigt som en komplimang.
Men lite egopepp så ska jag på Whyred casting imorgon, på tisdag är det casting till Nakkna och så är jag preliminärt bokad till Sandra Backlunds visning. Så förhoppningsvis slutar det med att jag får gå någon visning under modeveckan i alla fall.
image245
Grattis till jackie som fyllde 18 igår.

Emma

Cause my nose was screaming that you smelled like a lover

Ligger i sängen, apatisk, och tröstäter mumsig italiensk chokladglass med honung.

Jag är ledsen, men har ingen rätt att vara det. Känner mig värdelös och som en extremt dålig människa. Jag kan inte somna längre, och när jag väl somnar blir det bara orolig sömn fylld av ångestladdade sjuka drömmar. Det känns även som om jag har för mycket tid för ingenting och för lite tid för allt. Nej, nu börjar det bli överflöd av självömkan och flummigt, inte ok.
Jag är i alla fall väldigt glad över att Emma och Tilde är hemma, i helgen ska vi ta igen för gammal ost, eller öh, menade förlorad tid. Ser verkligen fram emot en helg med vännerna, och denna helg händer ju relativt mycket så all skit löser sig nog, eller kommer dränkas av skratt och dansas ur själen. Tills man vaknar på söndag dvs, då kommer allt tillbaka, men det får jag ta då!

(ja, det ni tänker är rätt, jag är typ manodepressiv)

Charlott
image244

Slaraffenland, nu blev jag sugen på färg, imorgon är det färgexplosion, hm, undra hur det kommer gå, jag som känner mig som en regnbåge när jag har bruna skor till min annars helt svartbeklädda kropp..


"Det var mindre folk på bussen idag."

Min kropp är helt utmattad.
Jetlag x10.
Eller ja, inte riktigt så farligt.
Men jag vaknade fem i dag, slutade skolan fem. Sedan bar det av till en casting och jag vimsade omkring ett tag tills jag såg en tjej från min gamla skola som är på samma agentur som mig och hon skulle på samma casting. Så vi vimsade till ett tag och så hittade jag även en vilsen(eller hon var inte lika vilsen som jag för hon hade karta) Olivia D från mikas, även hon skulle till samma casting, och så hittade vi rätt tillsammans.

Men nu ska jag sova eller plugga eller gör båda samtidigt.

Puss, hej
Emma

Back home.

Nu börjar det hektiska livet efter min paus i Vietnam.
Skola idag efter att kommit hem igår kväll, en casting för beckmans, imorgon en casting för någon visning till modeveckan och på lördag har jag bokat studion för att fota Moa. Tänkte också gå ut i helgen, social svält efter att ha umgåtts med endast fyra personer under tre veckor.

image240
image241
image242
Lite bilder från resan.

Emma

"Viva 2008!" -I.B.H.H

Seriöst, gott folk, det kan väl inte vara meningen att ens liv endast ska vara en lång längtan till det som är bättre än just denna dag, den grå vardagen?

Jag kommer på mig själv, sittandes och kolla in mitt schema för den kommande terminen och ser att jag har studiedag den 28/1, och börjar längta. ?!

Det här är inte hållbart, jag vet att jag jiddrat (ja fint ord jag vet) om att 08 då djävlar, motivation blir mitt mellannamn, men det blir inte så.

Det går inte att fejka entusiasm och motivation. Jag känner mig instängd. Jag kvävs av kraven, kvävs av den monotona vardagen. Scheisse, det här var första dagen i skolan, jag var på en lektion, sen mådde jag dåligt, hyrde film, åkte hem.
Det här är inte sättet mitt liv ska spenderas, livet är kort, varje dag borde vara värdefull, jag äcklas av att jag ständigt önskar bort min tid och längtar efter något som jag ändå inte nöjer mig med när jag väl når det. 
Jag måste börja leva.

2008, Det är dags för en ändring

Charlott


BEDRÖVLIG BERLIN NATT ("Young people just use Berlin very bad!")

Efter mycket velande bestämmer jag mig nu för att ändå skriva om en av mina värsta nätter någonsin.

Det var under Berlin resan.


Denna bedrövliga natt sparkades igång redan på tisdagen 2/1 då jag och Mathilda själva begav oss mot klubben Weekend medens Amanda och Hanna stannade på en annan klubb. Vi skulle just betala inträde då vi såg att folk började strömma ner mot utgången och vi frågade vakterna om det var värt att åka upp. Svaret löd ungefär:

"- Oh, it's a fucking mess,  don't be shocked!"

Vi var ju bara tvungna att kolla då. Vi åkte upp mot 12, 14, 42 eller 75 våningen ( eller vilken våning det nu är, folk har delade meningar om hur många våningar det egentligen är upp i höghuset).

Vi steg av och hoppade chockade till då vi möttes av ett fullpackat dansgolv. Pratade med en kille och han skrattade och sa att folk hade varit där uppe i ett helt dygn, dom flesta 28 timmar, nyårsfirandet pågick fortfarande.. Runt oss var snygga människor helt packade och jätte höga. Men musiken var soft och det var väldigt många snygga killar där.
I alla fall beställde jag två drinkar i baren och jag fick lite flirt kontakt med bartendern. Vi dansade sedan. Jag var så lycklig över att äntligen vara tillbaka till Berlin, att få uppleva deras otroliga uteställen, musik och alla underbara killar från  alla olika länder. Även om Weekend är ett turist ställe så bjuder dom ändå på grym musik och man tröttnar aldrig på att dansa med det vilda folket. Vid halv sex tiden blev vi törstiga och jag gick mot baren och bartendern kom fram igen. Han bjöd på en öl. Mathilda haffade någon dj kille från London (det kämpiga att resa med Mathilda, hon lyckas alltid med dom där människorna man aldrig vågar ta kontakt med) men jag satte mig intill och hade ögonkontakt med min bartender och vi hade ett litet flirt-spel.. Sedan var det 5 minuters dj-paus (klockan var nära åtta på morgonen) så vi bestämde oss för att ge oss hemåt. Han talade om att han skulle jobba torsdagen därpå, vi ses sa han med ett leende.


Ett stort hopp till torsdagen 3/1.


Vi återvände till Weekend men denna gång med hela sällskapet på fyra tjejer med överenskommelsen att detta skulle bli våran bästa kväll i Berlin någonsin, även om det kanske var svårt eftersom vi bara hade haft underbara nätter hittills.

Väl inne så mötte jag bartendern inne på toaletten, han vinkade och gick mot killarnas. Han är inte en sån kille som jag brukar falla för annars, men ni vet det är svårt att stå emot hela spelet ibland. Han stod i stort sätt bakom dj-båset hela kvällen tillsammans med tjejerna som shakade ass. Jag fann min lilla flirt från tolvslaget på nyår (ja, alltså en sån där juste-fan-nu-måste-man-kyssa-nån-vid-tolvslaget-kille, men han var väldigt snygg!). Så jag dansade lite med honom på dansgolvet och bartendern såg det och gav mig en blick. Efter ett tag började han stöta stenhårt på Amanda. Men nu ska jag inte låta så jävla självgod att jag säger att han enbart gjorde det för att hämnas eller nåt, för Amanda är otroligt vacker! I alla fall blev jag jävligt butter på Amanda, vi bråkade lite men det ordnade sig sedan. Vi drack mer och bestämde oss för att skita fullständigt i honom. Sedan började Amanda och han flirta igen och jag klarade inte av det. Skrek på Amanda, satte mig i hissen och berättade hela historien för hisskillen som gav mig dåliga råd och försökte trösta mig, tror han till och med nämnde att den där bartendern inte vara att leka med. När jag satt i hissen ramlade det in en tjej tillsammans med en kille. Tjejen la sig över mig och hostade. Sedan kved hon "Hjälp, hjälp" på svenska. Det visade sig vara en av mina vänner vän och hon var helt ur balans. Jag frågade vem killen var men hon hade ingen aning. Frågade killen vem han var och han svarade med ett flin att han skulle hem med henne. Så fan heller sa jag och jag tog upp henne mot toaletten där vi satt i kanske en timma och försökte få henne att spy. Eller snarare hon själv försökte spy men det gick inte och samtidigt grät båda och allt bara snurrade. Gick sedan ut mot dansgolvet för att få lite hjälp och vatten till tjejen. Möttes av att bartendern dansade tätt intill Amanda och allt bara blixtrade till och jag slet åt mig Robs nummer och sprang ut från klubben med knappt 4 euro.
Tog mig till en telefon automat och slog Robs nummer, men jag hade fått hans hemnummer och han var ju också ute. Lägenheten var ju låst och jag kom inte ens in i porthuset, jag hade inga nycklar, ingen mobil där alla mina Berlinnummer är inmatade på. Åkte framochtillbaka på tunnelbanan för att driva tid. Tills det kom en kontrollant, "your ticket is out". Fan, hade inte alls lust att spela dum-tjej-13-år men jag behövde det inte för detta var ju droppen så jag brast i gråt och bölade att dom kunde väl ta mig till fängelset för jag var ju i stort sätt redan där. Dom tog av mig och höll mig någon timma då dom förklarade att min biljett var utgången, hur jag skulle köpa en ny och si och så. Men jag har inte ens några pengar (tänkte inte slösa 2,6 euro till nån biljett, jag skulle ju få tag på Rob!). Det slutade med att kontrollanten betalade min biljett och sa med sorgsna ögon att detta var bara en raka vägen hemåt och att jag hade väldigt tur som inte behövt betalat 40 euro och fått prick. Vågade inte annat än att tacka dem att och åkte hemåt. Men nu då? Jag hade ju fortfarande inget och klockan var bara sju och Rob hade säkerligen inte kommit hem.
Så på vägen hem gick jag in på en källarbar och satte mig och väntade. Efter någon minut kom det en minimal tant med stor pälsjacka och knallröda lackskor matchat med läppstift, en piffig dam helt enkelt. Hon skulle sätta sig bredvid mig med stannade upp och stirrade på mig. Okej, jag var jävligt medveten om att jag såg ut som ett gatubarn där jag satt ihop kurad på en stol med rufsigt hår och rinnande eyeliner samt ögonfransarna som låg avslitna på bordet. Men jag sa bara att stolen bredvid var ledig. Hon kom väl på sig själv att ha stått och stirrat i en timma så hon satte nog sig ner mer av skam än av tacksamhet.

Jag minns tyvärr inte allt hon sa för hon bröt så hårt att jag knappt förstod henne. 

Men jag skrev ner en liten konversation efteråt, så bra jag kunde minnas den:


"Jag - What time is it?

Damen - Time is seven, young day.

Jag - Thank you.

(3 minuters stirrande på mig igen)

Damen - You augen ist gebrochen!

Jag - Well, i havn't slept..

Damen - And now you don't sleep.."

20 minuter senare när jag klagat ur mig att jag var så förbannad på mig själv att jag låtit en jävla bartender förstört våran sista Berlin kväll sa hon något väldigt roligt och minnesvärt:

"Young people just use Berlin very bad!"


image239

Iallafall var det en väldigt konstig tant som inte var blyg att påpeka vilket fasansfullt monster jag liknade.

Hon erbjöd mig både spegel och papper med äcklad min. Innan hon gick därifrån bjöd hon mig på en kaffe att piggna till på.

Jag hade verkligen velat tagit kort på henne men jag vågade inte riktigt, ett sånt där moment man ångrar att man inte bara tog ett jävla kort på denna älskvärda dam! Riktig satmara med stort hjärta.

Annars var Berlin en dröm som förra gången, mitt nyårsfirande var in heaven!
 Laddar upp lite mer bilder sedan.

Tilde


Rakade hennes ben och sen var han en hon

Jag är på helspänn. Inom snar framtid kommer jag få veta huruvida rapartist är mitt framtida yrke eller ej. Saken är nämligen den att under gårdagen, eller gårkvällen/gårnatten, som förövrigt var en väldigt trevlig sådan med mycket trevligt folk, insåg jag och Isa när sällskapet var på väg från festen i farsta strand till ODDsters på ML, att vi båda älskar NERDs "provider". Kanske är det den bäst låten någonsin, och vi kan hela texten, vi har även attityd i klass med Pharells. Så, vi bjöd på en högkvalitativ performance för alla våra fellow passengers non stop från farsta strand till mariatorget. Och, underbara Bela filmade allt och nu undrar jag;


Är jag så grym som jag tror jag är, eller måste jag tänka i nya banor och glömma min vision om mig som Sveriges svar på Pharell?


Charlott


Musse Pigg hänger upp hinkar i taket

Puchrullar och x är mitt heroin.
Inget annat än just dessa kan ge mig just den känslan, känslan med stort K, känslan som gör livet värt.
Jag glömmer aldrig första gången jag smakade en punchrulle, aldrig hellre första gången jag träffade x. Inga substitut i samma dimension finns heller, försöker med kokosbollar men nej, I'm such a junkie.


Charlott

image237


Jordgubbsfält förevigt

Jag är i ett miserabelt skick, men lycklig. Skulle kunna gör en kilometerlång lista på alla mina fysiska skador men det räcker med toppen på isberget.
Jag har ingen känsel i höger tumm- och pekfingertopp. Jag har bränt sönder mina nervtrådar eller vad det kallas.

Jag har sjukt ont i halsen, inte kul, Men, även om jag missade tolvslaget totalt så var det här det bästa nyårsfirandet någonsin. Det enda som saknades var Emma och Tildes närvaro, (och kanske lite mer självkontroll) saknar kvinnorna, tack och lov kommer dom hem relativt snart.

En rolig grej, jag tog med mig min analoga, men glömde blixten + var aldrig i rätt sinnestillstånd för att använda en kamera, Men någon/några som var inne på rummet jag lämnade den i tog bilder, 8 st, ska bli intressant att framkalla!


Charlott